רילוקיישן לאוסטרליה

יש משהו מאוד קוסם באפשרות לעזוב את הכל, להמריא למקום חדש ולהתחיל בו פרק נוסף בחיים – כשהעבודה כבר מובטחת. כך, לרוב, מוגדר רילוקיישן – העברתו של עובד, על ידי החברה בה הוא מועסק, למקום חדש, בו יש לה סניף נוסף או אינטרסים חשובים שהיא רוצה לקדם. אוסטרליה, היא אחד מיעדי הרילוקיישן המבוקשים ביותר בעולם.


רילוקיישן, באופן כללי, נקשר בדרך כלל עם מקצועות ההייטק – ענף שנחשב לאחד הגלובליים יותר וכזה שבמסגרתו נשלחים לא מעט עובדים למדינות מרוחקות כדי לעבוד בשם החברה ועבורה אך לא רק. אוסטרליה מציעה הזדמנויות רבות ומגוונות בדרך אל אישור העבודה הנכסף, בתחומים שונים ומגוונים אשר תלויים בעיקר בביקוש ובהיצע הקיים בשוק העבודה המקומי.

מה כדאי לדעת על רילוקיישן לפני שעוברים לאוסטרליה?

ישנם מספר דברים כלליים שכדאי לדעת על רילוקיישן, אך לא נוכל להיכנס לעומקם של כל הדברים. כאן, נוכל לספק לכם מידע אודות הדברים החשובים בנוגע למעבר ליבשת הקטנה בעולם. במילים אחרות: מה טומן בחובו רילוקיישן לאוסטרליה ומה הפרטים אליהם יש לשים לב?

  • השכר: אחד הנושאים החשובים ביותר עבור כל מהגר פוטנציאלי. כאן, מדובר על שכר מינימום של 15 דולרים אוסטרליים לשעה (דולר אוסטרלי מעט פחות מדולר אמריקאי). לדוגמא, שכר ממוצע של איש הייטק נע סביב ה-80 אלף דולרים אוסטרליים בשנה.
  • יוקר המחייה: מתקשר כמובן באופן ישיר לשכר וכיום, נחשב לגבוה ברמה דומה לזו המאפיינת את ארה”ב למשל. כך לדוגמא, דירת שלושה חדרים עולה כיום כ-2,000 דולרים אוסטרליים, בעוד המזון – כ-500 דולרים לחודש.
  • המקומות המומלצים למגורים: שתי הערים אשר קולטות ישראלים יותר מכל (ובייחוד אנשי הייטק) הן סידני ומלבורן ובשתיהן קיימות קהילות יהודיות גדולות. בחלק מהמקרים מדובר על עבודות באזור הערים הללו, אך שתיהן נחשבות גדולות מאוד ואפשר למצוא בהן הרבה מה לעשות. סידני נחשבת יקרה יותר ממלבורן ולמעשה זו העיר היקרה באוסטרליה.
  • ביטוח לאומי: לאוסטרליה וישראל אין הסכם מסודר בנוגע לביטוח לאומי, כך שעובד אשר מבצע רילוקיישן לאוסטרליה, צריך להמשיך לשלם ביטוח לאומי במשך השנתיים הראשונות מהיום בו עבר ליבשת הרחוקה. באוסטרליה אין ביטוח בריאות כחובת תשלום.
  • מס הכנסה: דומה לנהוג בישראל ומשולם על פי מדרגות מס. באוסטרליה ישנו הבדל בין המס לזרים ולתושבי המדינה, אך מצד שני – כל עובד באוסטרליה חייב במילוי דו”ח שנתי, אשר יכול להביא להחזרים לא מעטים בסוף השנה.
  • טיסות, רכב וכדומה: לרוב, רילוקיישן למדינה זרה כולל ‘טיסת היכרות’ עם המקום, עוד לפני תחילת העבודה. מאחר והטיסה לאוסטרליה יקרה, עניין זה לא נהוג כמעט בקרב אף חברה. מצד שני, לרוב החברה תעניק לעובד רכב ודירה במימונה למשך תקופה מסוימת, כדי לאפשר לו להסתגל בקלות. מעבר לזה, ישנן חברות אשר מקצות רכב מטעמן לכל תקופת עבודתו של אותו עובד באוסטרליה.
    מלבורן

אשרת עבודה לאוסטרליה

עניין הויזה לאוסטרליה, אשרת העבודה – באוסטרליה יכול להיות מורכב מאוד, אך כאשר מדובר ברילוקיישן, העניין לרוב פשוט יותר. מדוע? משום שברגע שישנה חברה גדולה אשר שולחת את העובד מטעמה כאשר היא פועלת מתוך אוסטרליה, התהליך מתקצר משמעותית.

דרך נוספת שתקצר את התהליכים משמעותית, עבור מי שבכל זאת מבקש להשיג את אשרת העבודה בעצמו, היא לברר מה הם המקצועות המוגדרים מועדפים – כאלו שלרוב יעניקו לאיש המקצוע את האשרה בצורה מהירה. כאן ניתן לברר מה הם המקצועות הללו, אך חשוב לשים לב: מדובר ברשימה שמתעדכנת בתדירות גבוהה.

למידע נוסף, שאלות וסיוע בהערכת כמות הנקודות אתם זכאים לה ועוד, אנא אל תהססו לפנות לצוות דותן כהן משרד עורכי דין.

מעבר לאוסטרליה לצורכי לימודים

באוסטרליה ממוקמות כמה מן האוניברסיטאות המובילות בעולם, ולכן אין זה מפתיע שהיא מיצבה את עצמה כיעד רילוקיישן נבחר על-ידי מאות סטודנטים ישראלים מדי שנה.

אם גם אתם שוקלים לרכוש השכלה גבוהה ביבשת הדרומית, אז הרי שישנם כמה דברים שחשוב לקחת בחשבון:

  1. לא רק אקדמיה – מבקשי האשרות אינם חייבים להיות סטודנטים ובאפשרותכם לקבל אשרת שהייה לצורכי לימודים גם עבור לימודי תעודה.
  2. יכולת כלכלית – בדומה להוצאת ויזה לארה”ב המצריכה מן המועמד סיפוק הוכחות באשר לזיקתו לישראל ונכונותו לשוב בתום התקופה הקצובה באשרה, גם אוסטרליה מתנה את קבלת אשרת הסטודנט במתן הוכחות שונות. בין היתר תידרשו להוכיח שיש בידכם את היכולת הכספית לממן את מחייתכם ואת שנת הלימודים הראשונה.
  3. תוקף – עם תום תוקפה של ויזת הסטודנט כך תם תוקף זמן הישארותו של הסטודנט במדינה. אם בכוונתכם להישאר באוסטרליה עם תום תקופת הלימודים, הקפידו להסדיר זאת בהקדם. דעו, כי ישנה האפשרות להגיש בקשה לאשרת עבודה עם תום הלימודים.

יש לכם שאלות נוספות? בכל הנוגע לרילוקיישן אוסטרליה לצרכים תעסוקתיים או לימודיים, משרדנו ישמח לספק לכם ליווי מקצועי מלא.

תוכן שעשוי לעניין אותך:

יצירת קשר:

משרד עו”ד דותן כהן

רחוב הארבעה 28,
מגדלי הארבעה, מגדל צפוני,
קומה 5, תל-אביב

 03-753-4000

Recent Posts