מעבר לישראל

 רילוקיישן לארצות הברית

מדי שנה אזרחים ישראליים רבים עוברים מישראל למדינות אחרות ברחבי העולם, כולל ארצות הברית (ארה”ב), קנדה או אוסטרליה. מטרות המעבר מגוונות וכוללות בעיקר מעבר לצרכי לימודים, עבודה או איחוד משפחות. מאמרים רבים נכתבו באתר שלנו בנוגע לתהליכי רילוקיישן (Relocation) והגירה, אך מה בעצם ההבדל בין השניים? והאם כל מעבר לחו”ל נחשב רילוקיישן או תהליך הגירה?

אנו עושים שימוש רווח במילה רילוקיישן (עתוק). בשנים האחרונות מילה חדשה ונרדפת למילה רילוקיישן נולדה לתוך התחום – Mobility. בעגה המקצועית, המונח רילוקיישן משמש כדי לתאר את כל הנדרש מתהליך המעבר של יחיד או משפחה ממדינה אחת לאחרת. 

רילוקיישן לארצות הברית (וכמובן גם למדינות אחרות) מכסה נושאים רבים כגון מציאת עבודה במדינה אליה עוברים, מציאת מגורים מתאימים והעברת תכולת הבית, חיפוש ואיתור בתי ספר וגנים מתאימים לילדים, מציאת פתרונות תחבורתיים (רכישת רכב במידת הצורך), כמו גם פתיחת חשבון בנק, הטסת חיית המחמד ועוד. בין היתר כולל תהליך הרילוקיישן גם את תהליך השגת האשרה, או בשפת היומיום “הוצאת הויזה”. למעשה, השגת האשרה צריכה להיות בין התהליכים הראשונים שיש לדאוג להם, שכן בלעדיה לא יהיה ניתן לממש את חלום המעבר.

ומה בין תהליך השגת האשרה לבין תהליך הגירה? אשרות מחולקות בדרך כלל לשני סוגים עיקריים. הראשון, אשרות זמניות, או “אשרות לא למהגרים” (Non Immigrant Visas). בדרך כלל המדובר באשרות זמניות, שכוללות את כל סוגי האשרות למעט אשרות תושבות ואזרחויות. בתוך קבוצה זו ניתן למצוא כמובן את אשרת התייר, אך גם את אשרות הלימודים השונות, אשרות עבודה, אשרות דיפלומטים ועוד. 

ניתן למצוא באתר של רשות ההגירה רשימה רחבה יותר של אשרות זמניות. בדרך כלל התהליכים הנדרשים לאשרות אלו קצרים יותר, משך הזמן הנדרש להשיגן הוא קצר יותר על-פי רוב, וברובן יכולה המשפחה (בני זוג וילדים לא נשואים) להצטרף עם ויזת נלווה. בשנת 2017, למשל, הנפיקה השגרירות האמריקאית בתל-אביב 179,007 ויזות זמניות, מתוכן 164,106 ויזות תייר (B1/B2).

הסוג השני של האשרות הינו אשרות הגירה, Immigrant Visas. בארצות הברית הכוונה היא לתושבות קבע, או גרין קארד בשפת היומיום. ניתן להשיג סטטוס של תושב קבע בארה”ב בדרכים רבות, וכך להגר לארצות הברית, למשל באמצעות קשרי משפחה מתאימים, או באמצעות עבודה, השקעה כספית גדולה ואפילו באמצעות הגרלה. 

ראו הסבר מפורט על האפשרויות לקבלת גרין קארד באתר רשות ההגירה האמריקאית. תהליך ההגירה הינו מורכב בדרך כלל וארוך יותר מזה של האשרות הזמניות. אם הוא מסתיים בהצלחה, הרי שבסופו יש למבקש זכויות חדשות רבות, אך גם התחייבויות למדינה החדשה אליה הוא עבר (בנושא המיסוי, למשל). בשנת 2017 הנפיקה הקונסוליה האמריקאית בירושלים 1,859 ויזות הגירה (גרין קארד).

האמור במאמר זה אינו מהווה חוות דעת משפטית ואינו מהווה תחליף לקבלת ייעוץ משפטי פרטני. האחריות בשימוש על הנאמר במאמר הינה על הקורא בלבד.

מאמר זה נכתב ע”י משרד עו”ד דותן כהן, העוסק בתחום דיני ההגירה לישראל, ארה”ב, קנדה ואוסטרליה.

 

יצירת קשר

קבלו יעוץ ראשוני להגירה ללא עלות

או התקדם לשאלון התאמה להגירה